INVAZIE de şobolani în capitala Iranului. Lunetiștii împușcă sute de rozătoare pe noapte

Embed:
Șobolanii au pus stăpânire pe capitala Iranului. Aşa că autoritățile locale au scos pe străzi un detașament special de lunetiști, care are drept misiune urmărirea și uciderea celor peste două milioane de răzătoare.

Înarmați cu puști pneumatice cu laser, lunetiștii împușcă sute de șobolani pe noapte. Totuși, numărul lor nu se micșorează, ba din contra, continuă să crească. Principala cauză ar fi obiceiul localnicilor să arunce resturile de mâncare în canale de scurgere, care reprezintă habitatul favorit al șobolanilor de oraș.

"Localnicii nu aruncă orez, pâine și alte resturi în tomberoane, deoarece în cultura musulmană iraniană mâncarea este considerată un dar de la Dumnezeu și este recomandat să nu fie amestecată cu alte deșeuri. Astfel, coloniile de șobolani au parte de o sursă îmbelșugată de alimente", a menţionat un bărbat.

Majoritatea șobolanilor din Teheran sunt de rasă Rattus norvegicus, care au ajuns în Iran acum aproximativ 50 de ani din Europa, pe corabiile de tip cargo. Aceștia pot crește până la jumătate de kilogram și pot naște până la 12 pui deodată. Localnicii spun că se simt îngrijorați de înmulțirea lor, mai ales de când au apărut istorii despre șobolanii modificați genetic, care ajung până la cinci kilograme și mănâncă bebeluși. Pentru a-i liniști, autoritățile locale au deschis o linie de urgență, la care cei care au văzut o rozătoare pot suna.

Pe lângă formarea detașamentelor de lunetiști, autoritățile locale otrăvesc mâncarea și apa din canale. Nici asta nu ajută, deși primăria Teheranului alocă în fiecare an aproximativ patru milioane de dolari luptei cu rozătoarele.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu