Învaţă în cea mai securizată instituţie din ţară, iar dacă divulgă programul de studii ajung la închisoare DETALII

Embed:

Sunt aleşi pe sprânceană şi învaţă în cea mai securizată instituţie de învăţământ din ţară. Este vorba de studenţii Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate „Bogdan Întemeietorul”. Viitorii ofiţeri operativi ai SIS au depus astăzi jurământul cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Serviciului de Informaţii şi Securitate.

Studenţii au primit de la directorul SIS legitimaţii. 

Statutul de student al instituţiei presupune respectarea unor anumite rigori şi de către membrii familiei acestuia.

”Chiar dacă știe sau nu, familia nu are voie să atingă anumite teme”, spune un student. 

”Trebuie să fie devotat ţării, să apere ţara, să fie la curent cu tot ce se întâmplă. Îl vom susţine şi îl vom ajuta”, menționează o mătușă a unui student. 

Orice student riscă închisoarea dacă divulgă secretul programului de studii, iar dacă unii dintre ei sunt exmatriculaţi, sunt monitorizaţi pe parcursul întregii vieţi.

”Studenţii vin în haine civile, aici sunt îmbrăcaţi în uniformă. Evident şi înscrierile şi caietele se păstrează aici. În condiţii de păstrare confidenţială sunt safeuri”, a spus Vitalie Armașu, rectorul INIS „Bogdan Întemeietorul Moldovei”.

Orice student al acestei instituţii trebuie să aibă studii superioare şi o experienţă de muncă, de cel puţin un an, în instituţiile de forţă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu