Inundaţii severe în lume. Ploile puternice au distrus numeroase case din Australia, Brazilia, Germania şi Marea Britanie (VIDEO)

Embed:

Inundaţii severe se înregistrează în aceste zile în mai multe colţuri ale lumii. Ploile puternice au distrus numeroase case din Australia, Brazilia, Germania şi Marea Britanie. În cele două ţări europene, vremea nefastă a provocat moartea a cinci oameni. Cea mai gravă situaţie se înregistrează în Regatul Unit, acolo unde 20 de mii de case au rămas fără curent electric, iar câteva zeci dintre ele au fost inundate.

Puhoaiele au lăsat în urmă mult noroi, garduri distruse şi copaci scoşi din rădăcini. Pentru a curăţa totul, oamenii au ieşit în stradă cu lopeţi şi au lucrat ore întregi cot la cot.  

"Oamenii se ajută reciproc. Jumătate dintre noi avem electricitate, iar jumătate nu. Aşa că le încărcăm telefoanele oamenilor, le fierbem apă. Încercăm să păstrăm spiritul comunitar pe care îl avem".

Inundaţii puternice s-au înregistrat şi în Brazilia. Mai multe case din oraşul Sao Paulo a fost distruse în urma unei alunecări de teren. Momentul a fost surprins de un martor.

În centrul oraşul Sao Paulo, o femeie aflată la volanul maşinii a fost pe cale să fie luată de puhoaie. Din fericire, un motociclist a reuşit să o salveze.

"Maşina se umplea cu apă şi mă gândeam că o să mor acolo. Apoi l-am văzut pe acel tânăr pe nume William care venea spre noi cu motocicleta. L-am întrebat dacă motocicleta lucrează şi mi-a zis că nu, dar o să o împingă doar ca să mă salveze".

"Îngrijorarea mea cea mai mare era dacă în maşină era şi vreun copil. Nu m-am gândit de două ori. Am vrut să-i ajut şi să-i scot de acolo cât mai curând posibil".

Australia a ajuns dintr-o extremă în alta. După ce ţara a fost pârjolită de incendii devastatoare, acum, se confruntă cu inundaţii fără precedent. Oamenii spun că nu au mai văzut aşa ceva niciodată.

"Este mai mult decât spectaculos. Pe de o parte arată spectaculos, dar pe de altă parte sunt alarmat pentru că este neobişnuit şi mă întreb ce se întâmplă. Cred că şi alţi oameni se întreabă aceleaşi lucruri".

Meteorologii din Australia prognozează ploi severe şi în următoarele zile.

 

loading...

Lasă un comentariu