Inundaţii masive în China: peste 40 de persoane dispărute şi alte sute de mii evacuate

Ploile torențiale au provocat inundații masive în centrul și sudul Chinei unde peste 40 de persoane au fost declarate decedate sau dispărute, iar alte sute de mii au fost evacuate, au anunțat luni autoritățile locale citate de agenția Xinhua și AFP, informează Agerpres.ro.

Cel puțin 16 persoane au fost declarate dispărute și 10 sunt date dispărute în provincia Guangxi (sud) unde, luni, au fost evacuați 91.600 de locuitori, potrivit departamentului regional al afacerilor civile.

Situația dezastruoasă din Guangxi a afectat viețile a 1,05 milioane de persoane, determinând pierderi materiale în valoare de aproape 428 de milioane de dolari.

Peste 600 de locuințe s-au prăbușit din cauza ploilor, alte 6.500 au fost deteriorate, iar mii de hectare de teren agricol au fost inundate.

În provincia Quanzhou a fost confirmat decesul a opt persoane. Alte nouă au fost declarate dispărute, iar 34 au fost rănite, conform departamentului de comunicare al provinciei.

Duminică, autoritatea pentru controlul inundațiilor a anunțat că nivelul apelor a peste 60 de râuri din sudul Chinei depășise cota de avertizare din cauza ploilor torențiale din ultimele zile.

În provincia vecină, Hunan (centru), o alunecare de teren produsă sâmbătă, a cauzat moartea a cinci persoane, iar alte patru au fost date dispărute. După mai multe zile cu ploi abundente, peste 300.000 de persoane au fost evacuate, iar peste 6.000 de case și 295.000 de hectare de culturi au fost distruse.

Inundațiile din provincia vecină Guizhou (sud-vest) au provocat moartea a zece persoane începând din 22 iunie, au anunțat săptămâna trecută autoritățile provinciale.

Aceste inundații vin după o alunecare masivă de teren care a afectat satul Xinmo din provincia Sichuan (sud-vest), la sfârșitul lunii iunie, în urma căreia 10 persoane și-au pierdut viața, iar alte 73 au fost declarate dispărute.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu