Inundaţii masive în Australia: Autoritățile au dat ordine de evacuare în oraşul Townsville

Inundaţiile care s-au produs vineri în nord-estul Australiei au determinat emiterea unor ordine de evacuare în oraşul de coastă Townsville, din apropierea Marii Bariere de Corali, scrie agerpres.ro.

Locuitorii acestui oraş din statul Queensland au fost sfătuiţi vineri să-şi părăsească locuinţele după ce serviciul meteo australian a emis avertizări de vreme severă pentru mai multe regiuni din stat.

Autorităţile regionale au declarat Townsville regiune calamitată.

Premierul Queensland, Annastacia Palaszczuk, a dispus ca şcolile din regiune şi centrele pentru îngrijirea copiilor să fie închise vineri. Sediile instanţelor locale au fost, de asemenea, închise, iar serviciul de transport local a fost suspendat, cursele către suburbii fiind limitate.

Potrivit poliţiei, rezidenţii care locuiesc pe anumite străzi au fost evacuaţi, iar precipitaţiile din timpul nopţii au provocat cel puţin două alunecări de teren în Townsville. Accesul rutier în oraş este blocat, iar autostrada Bruce Highway este impracticabilă din cauza inundaţiilor de pe râul Haughton.

Potrivit consiliului municipal din Townsville, rezidenţii au folosit peste 25.000 de saci de nisip şi un număr suplimentar de circa 18.000 vor fi distribuiţi vineri de echipele de intervenţie.

Nu au fost raportate victime până în acest moment.

După seceta severă de anul trecut, multe regiuni din acest stat au fost afectate de precipitaţiile abundente din ultimele trei zile. Potrivit presei locale, cotele apelor în multe localităţi sunt deja înalte, iar precipitaţiile care vor cădea în continuare ar putea provoca inundarea mai multor locuinţe.

"Un metru şi jumătate de apă ne-a trecut, din nou, prin casă - sau pe sub casă", a spus Roger Goodwin, un rezident al cartierului Bluewater, din nordul Towsnville, pentru postul australian de televiziune ABC. Potrivit estimărilor, în regiune au căzut circa 900 de milimetri de ploaie în ultimele zile.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu