Inundaţii în India: Numărul morţilor a ajuns la 445 în urma retragerii apelor

Bilanţul inundaţiilor, care au devastat statul Kerala din sudul Indiei, a crescut duminică la 445 de morţi după descoperirea altor 28 de trupuri în urma retragerii apelor, scrie jurnalul.ro.

Un milion de persoane au fost instalate în adăposturi temporare şi 15 persoane sunt în continuare date dispărute, în urma musonului deosebit de violent, care a afectat această regiune tropicală foarte apreciată de turişti în sezonul uscat.

Situaţia s-a ameliorat net săptămâna trecută cu o reducere a cantităţii a ploilor şi o retragere a apelor din zonele inundate.

Însă această descreştere a nivelului apelor a dezvăluit un peisaj dezolant cu pagube estimate la peste 3 miliarde de dolari.

Şeful guvernului statului Kerala, Pinarayi Vijayan, a scris pe contul său de Twitter că peste 130.000 de case afectate de inundaţii au fost curăţate, reprezentând o treime din totalul caselor afectate.

Autorităţile sunt pe cale să repună în funcţiune şi reţeaua de furnizare a curentului electric.

Precipitaţiile torenţiale din ultimele săptămâni au distrus sau au avariat considerabil peste 10.000 de kilometri de şosele din Kerala.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu