Inundaţii DEVASTATOARE în Rusia după ce un dig de protecţie al unui râu a cedat

Embed:

Inundații de amploare în regiunea Tiumen din Rusia. Peste o sută de case, drumuri și un aerodrom au ajuns sub ape după ce digul de protecție al unui râu a cedat. Sute de salvatori au fost mobilizați pentru evacuarea localnicilor. 

Inundațiile au fost provocate de topirea zăpezilor din Kazahstan. Cantitatea de apă a fost atât de mare încât rezervoarele au cedat.

Unul dintre locuitorii din Tiumen, casa căruia i-a fost înghițită de ape, a povestit prin ce calvar a trecut atunci când digul a cedat.  

Echipajele de intervenție au evacuat deja sute de localnici.

Sub ape a ajuns și un aerodrom. Toate avioanele de mici dimensiuni aflate acolo au fost afectate de ape. Responsabilii aerodromului spun că nu au reușit să evacueze niciun aparat de zbor.

Forțele de ordine au fost nevoiți să salveze și o herghelie de cai. În timp ce armăsarii s-au putut deplasa singuri prin zonele inundate, mânzii au fost aduși pe uscat cu bărcile. 

Autoritățile au început construcția unui nou dig de protecție în jurul râului. Pe parcursul acestei zile, apele ar putea pune în pericol și alte localități ale regiunii Tiumen. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu