Inundaţii catastrofale în SUA. Cinci oameni s-au înecat, iar peste două mii au avut nevoie de ajutorul salvatorilor

Embed:

Uraganul Harvey a provocat inundaţii devastatoare în statul american Texas. Cel puţin cinci oameni s-au înecat, iar peste două mii au avut nevoie de ajutorul salvatorilor, pentru a fi evacuaţi din calea puhoaielor.

În ultimele 24 de ore, pe străzile oraşelor, nivelul apei a crescut considerabil, iar în unele locuri a depăşit doi metri.

Meteorologii americani susţin că urgia care s-a abătut peste sud-estul statului este cel mai distrugător fenomen meteo din ultimii 50 de ani. 

Străzile câtorva oraşe din Texas s-au transformat în râuri. Oamenii folosesc bărcile pentru a se deplasa.

Echipele de intervenție s-au grăbit să salveze sute de persoane care au rămas blocate în propriile case sau maşini. Autorităţile nu au făcut deocamdată bilanţul tragediei, iar numărul victimelor este incert.

Salvatorii nu mai fac faţă numărului mare de solicitări.

"Mai avem oameni care au rămas blocaţi în case din cauza puhoaielor şi trebuie să îi salvăm cât mai curând posibil."

Un alt locuitor din zonă a povestit că ar fi văzut corpul unei femei plutind pe străzi, iar în aceeași zonă o femeie și copilul său ar fi decedat, după ce mașina în care se aflau a fost luată de ape.  

Toate cursele aeriene de pe aeroportul din Houston au fost anulate, după ce pistele au fost inundate. Guvernatorul statului Texas a declarat stare de urgență şi a ordonat evacuarea obligatorie a 22 de localităţi. Uraganul Harvey face ravagii în SUA încă de vineri.  

Președintele american Donald Trump a convocat mai multe şedinţe de urgenţă şi va merge marţi în statul Texas, unde furtuna a provocat pagube uriaşe. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu