INUMAN! Ce s-ar fi putut întâmpla cu fetiţa de doar 12 zile, vândută de părinţi

Embed:

(19:43) Mama bebeluşului a primit mandat de arest pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria sectorului Centru al Capitalei.

(18:22) Bebeluşul din Bălţi de doar două săptămâni a fost vândut de proprii părinţi. Una din versiunile Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale este că fetiţa urma să ajungă în străinătate pentru organe.

Între timp, tatăl fetiţei şi femeia din Germania care trebuiau să scoată copilul din ţară au fost plasaţi în arest pentru 30 de zile, iar complicele moldovean al acesteia va sta 20 de zile în izolator. Decizia a fost luată de Judecătoria sectorului Centru al Capitalei.

Potrivit anchetatorilor, tranzacţia de vânzare a copilului a fost făcută la sfârşitul anului trecut, cu doar două luni înainte ca bebeluşul să fie născut.

"Am înaintat învinuire pentru trafic de copii în scopul vânzării-cumpărării copilului minor de 12 zile. - Doamna din Germania a cumpărat copulul? - Da. - Care a fost suma oferită părinţilor? - Nu cunoaştem la moment o sumă exactă. Cunoaştem doar că s-a oferit. Există versiunea traficului de organe? - Ar putea fi ca versiune a inclusiv traficarea de organe", a spus procurorul PCCOCS, Alina Nicolaev. 

Cetăţeana Germaniei neagă în continuare acuzaţiile.

"Am vrut să îl iau să îl educ. – De ce peste hotare? – Pentru că eu locuiesc acolo. – Dar copilul are părinţi. – Şi ei aveau de gând să vină acolo. – Când? – Ei îşi perfectau actele. – Dar dumneavoastră cine sunteţi pentru părinţi? – Sunt o rudă de-a lor", a spus cetăţeana Germaniei. 

Suspecţii riscă de la 15 până la 20 de ani de puşcărie sau chiar detenţie pe viaţă.

Asta după ce procurorii au recalificat dosarul penal în care sunt cercetaţi aceştia.

Acum, bănuiţii sunt acuzaţi de trafic de copii.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu