Întrevederi de rang înalt la Bruxelles. Pavel Filip s-a întâlnit cu Valdis Dombrovskis (FOTO)

Prim-ministrul Pavel Filip întreprinde o vizită de lucru la Bruxelles. Acolo, premierul s-a întâlnit cu vicepreședintele Comisiei Europene, responsabil pentru pentru moneda euro și dialog social, Valdis Dombrovskis.

Menţionăm, că tot astăzi, Pavel Filip s-a întâlnit şi cu vicepreședintele Comisiei Europene pentru Uniunea Energetică, Maroš Šefčovič.

În cadrul vizitei, şeful Cabinetului de miniştri urmează să mai aibă întrevederi şi cu alţi oficiali de rang înalt.

Șeful Cabinetului de ministri va vorbi partenerilor europeni despre progresele în materie de reforme ale Moldovei și va confirma totodată continuarea parcursului european, țara având o majoritate parlamentară dedicată interesului național și promisiunilor asumate.

Agenda discuțiilor Prim-ministrului Pavel Filip cu oficialii europeni va viza rezultatele obținute în implementarea Acordului de Asociere și prioritățile Guvernului Republicii Moldova pentru perioada următoare. De asemenea, vor fi abordate subiecte privind relațiile moldo-comunitare în domeniul energetic şi suportul macrofinanciar din partea Uniunii Europene pentru Republica Moldova.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a declarat în cadrul întrevederii cu Pavel Filip că Uniunea Europeană este gata să ofere un nou sprijin financiar Republicii Moldova

Astfel, în cazul în care va solicită acest sprijin, ţară noastră va beneficia bani pentru a susţine balanţă de plăti. Deocamdată nu ştim despre ce suma este vorba. Sprijinul financiar va avea şi componentă de grant şi împrumut.

Ultima dată, Moldova a beneficiat de sprijin macrofinanciar între 2010-2012, că urmare a crizei financiare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu