Întrevederea Secretarului de Stat Tatiana Molcean cu Şefa Oficiului de Legătură NATO la Chişinău Kristina Baleisyte

Secretarul de Stat Tatiana Molcean, a avut o întrevedere de lucru astăzi, 6 februarie 2018, cu Şefa Oficiului de Legătură NATO la Chişinău, Kristina Baleisyte.

Oficialii au făcut o trecere în revistă a cooperării bilaterale cu Alianţa în contextul implementării obiectivelor trasate în Planul Individual de Acţiuni al Parteneriatului  Republica Moldova – NATO pentru anii 2017 – 2019.
 
În context, au fost discutate evoluţiile vizavi de programele de asistenţă realizate cu sprijinul financiar al Alianţei şi perspectivele viitoarelor programe care ar putea fi implementate în ţara noastră.
 
Secretarul de Stat a exprimat aprecierea pentru susţinerea reformelor de către NATO în domeniul securităţii şi apărării, remarcând totodată importanţa proiectelor în domeniile non-militare, cum ar fi distrugerea pesticidelor, gestiunea crizelor şi pregătirea sectorului protecţie civilă, dar şi continuarea instruirii experţilor prin intermediul programelor NATO.

La rândul său, Şefa Oficiului NATO a exprimat disponibilitatea Alianţei şi a echipei de la Chişinău de a acorda asistenţa necesară instituţiilor naţionale şi a exprimat încrederea la capitolul intensificării cooperării practice Republica Moldova-NATO.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu