Întrevederea Ministrului Tudor Ulianovschi cu Secretarul General al SEAE, Helga Schmid

Embed:

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut o întrevedere cu Helga Schmid, Secretar General al  Serviciul European de Acţiune Externă al UE.

În cadrul discuţiei oficialii au trecut în revistă prioritățile agendei de reforme implementate de autoritățile moldovenesti în baza Acordului de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Oficialul moldovean s-a referit în mod special la conceptul reformei justiției prezentat recent la Chișinău. La fel au fost menționate eforturile privind asigurarea funcționalității instituțiilor responsabile de asigurarea integrității functionarilor și demnitarilor publici. 

Referindu-se la aspecte de politică externă și securitate, Helga Schmid a incurajat Republica Moldova să contribuie în continuare la misiunile de gestionare a crizelor desfăsurate de către UE. Ministrul Ulianovschi a exprimat interesul de a aprofunda dialogul cu UE în materie de securitate. Oficialii au discutat și perspectivele de avasansare a reglementării conflictului transnistrean în perioada Presedinției italiene a OSCE.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu