Întrevederea Ministrului Tudor Ulianovschi cu Comisarul Johannes Hahn

Progresele înregistrate în implementarea acordului de asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană și susținerea acordată de UE țării noastre, au fost subiectele discutate astăzi la Bruxelles de către ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi şi comisarul european pentru politică de vecinătate şi extindere, Johannes Hahn.

"Susținerea pe care o oferim Moldovei trebuie să fie în folosul cetățenilor, nu să servească intereselor conducerii. Ceea ce facem noi este pentru a-i ajuta pe oamenii de rând să aibă o viață mai bună, mai multe oportunități și perspective economice mai bune, a spus comisarul european pentru politică de vecinătate şi extindere", Johannes Hahn.

Un subiect aparte a fost reforma sistemului judiciar. Oficialul european a declarat că modificările au drept scop obţinerea încrederii oamenilor în justiţie.

De cealaltă parte, Tudor Ulianovschi a venit cu un mesaj clar din partea guvernării de la Chișinău cu privire la implementarea Acordului de Asociere.

"M-am folosit de această oportunitate pentru a atrage atenția domnului Hahn la cât de important este pentru guvernare procesul de implementare a Acordului de Asociere. Vrem să arătăm că nu doar mergem în direcția corectă, dar facem și pașii corecți și că încercăm să avem acțiuni şi rezultate concrete", a menționat ministrul Afacerilor Externe, Tudor Ulianovschi.

Aceasta a fost prima vizită la Bruxelles a lui Tudor Ulianovschi în calitate de ministru de Externe. Uniunea Europeană va acorda anul acesta o primă tranşă din sprijinul financiar pentru Moldova în valoare de 100 de milioane de euro, aprobat anul trecut. 

Un memorandum în acest sens a fost semnat la summitul Parteneriatului Estic de către premierul Pavel Filip şi comisarul european Johannes Hahn.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu