”Întrevederea lui Vlad Filat cu Evgheni Şevciuk, asemeni unei întâlniri dintre doi lideri de stat”

Embed:

Întrevederea lui Vlad Filat cu Evgheni Şevciuk a fost asemeni unei întâlniri dintre doi lideri de ţară. Mai mult, încrederea prim-ministrului, care este demonstrată la Chişinău, nu a fost simţită la Odessa. Declaraţiile aparţin directorului Comitetului Helsinki în Moldova, Teodor Cârnaţ şi au fost făcute în cadrul unei Ediţii Speciale.

"La întâlnirea de astăzi am avut impresia că s-au întâlnit doi șefi de stat. Şevciuk este un lider al unei regiuni seceoniste, iar noi îl tratăm ca nu cumva să-l enervăm. Timp de 20 de ani îi mângâiem şi altceva nu facem nimic. Este timpul ca guvernarea să aplice puterea statală. Acea încredere cu care vorbeşte Vlad Filat la Chişinău nu a fost simţită la Odessa. Dacă noi vom discuta pe picior de egal şi Şevciuk va prinde la curaj. Curajul apare atunci când Chişinăul nu întreprinde nicio acţiune de condamnare a criminalilor", a menţionat directorului Comitetului Helsinki Moldova, Teodor Cârnaţ.

Totodată, fostul premier al Moldovei este de părere că Şevciuk are nevoie de paşi concreţi pentru a demonstra că nu întâmplător a ajuns în fruntea regiunii transnistrene.

"Domunul Şevciuk încearcă să rezolve problemele care sunt cele mai simple. Business-ul de la Tiraspol s-a săturat de ceea ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani. Ceea ce a făcut Şevciuk în ultima perioadă demonstrează acest lucru. În discuţia de astăzi a fost accentuată partea economică. În următoarele luni anume la acest capitol se va acorda cea mai multă atenţie. Rezolvarea acestor probleme va duce la rezolvarea şi altor probleme", a punctat fostul premier al Moldovei Dumitru Braghiş.

Astăzi, la Odessa, a avut loc întâlnirea dintre prim-ministrul Vlad Filat şi liderul regiunii transnistrene, Evgheni Şevciuk. În cadrul întrevederii a fost stabilit un grafic de şedinţe al grupului de lucru privind reluarea traficului feroviar.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu