Întrevedere matinală. Igor Dodon s-a întâlnit cu prim-ministrul și miniștrii din noul Guvern. Ce au discutat

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a avut o întrevedere matinală cu prim-ministrul și miniștrii din noul Guvern. În cadrul întrevederii, şeful statului le-a urat succes şi i-a rugat să ignore atacurile politice ale Executivului care a pelcat.

"În primele ore ale dimineții, în Casa Guvernului, am avut o întrevedere cu prim-ministru și miniștrii din noul Guvern.

I-am felicitat cu ocazia numirii lor în funcțiile de răspundere și le-am urat succese întru binele poporului Republicii Moldova. Am reiterat faptul că acest guvern este primul din ultimii 20 de ani, care a fost votat fără a fi creată o majoritate parlamentară, și votat cu un număr record de deputați după anul 2001. Nu este creată o majoritate politică dar este o platformă parlamentară social-economică.

Ieri am propus o foaie de parcurs și i-am rugat pe miniștri să o examineze și să vină cît mai rapid cu unele propuneri concrete. Sunt cîteva subiecte care trebuie urgent discutate și pe care propun să le abordăm săptămîna viitoare la ședința Consiliului Suprem de Securitate: reforma justitiei, pregătirile de sezonul rece al anului și livrarea gazelor, situația privind securitatea cetățenilor și criminalitatea.

Oamenii așteaptă rezultate, din care considerent, atenția guvernului și a miniștrilor trebuie să fie îndreptată către cetățeni. Moldova nu reprezintă rețele de socializare și Facebook. Miniștrii trebuie să meargă să discute cu cetățenii cel puțin o dată în săptămînă.

Totodată, i-am îndemnat pe membrii noului executiv să ignore atacurile politice ale celor care au plecat. Noii miniștri nu sunt afiliați politic, ei sunt profesioniști și trebuie să demonstreze prin fapte nu prin vorbe că sunt mai buni.

I-am asigurat pe miniștri de faptul că Administrația Președintelui și deputații care le-au acordat vot de încredere le va oferi sprijinul necesar pentru a desfășura o activitate eficientă", a precizat Igor Dodon, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

PUBLIKA.MD aminteşte că, ieri, premierul Ion Chicu anunţase că astăzi va avea loc prima şedinţă de Guvern la care va participa şi preşedintele Igor Dodon. Dimineaşă, însă, presa a fost anunţată că şedinţa a fost anulată.

Citeşte şi: Prima şedinţă de Guvern a premierului Chicu, care urma să aibă loc la ora 08:00, AMÂNATĂ

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu