Întreprinderile Mici şi Mijlocii vor beneficia de garanţii mai mari a creditelor luate de la băncile comerciale moldoveneşti

Embed:

Întreprinderile Mici şi Mijlocii vor beneficia de garanţii mai mari a creditelor luate de la băncile comerciale moldoveneşti. Această decizie a fost luată de consiliul Organizaţiei pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Astfel, IMM-urile deja active vor beneficia de o garanţie de până la 50 la sută din valoare creditului. Totuşi, creditul nu trebuie să depăşească 700 mii lei. Întreprinderile nou create vor putea primi o garanţie de până la 70 de procente din credit, dar acesta nu trebuie să fie mai mare de 300 de mii de lei. Deocamdată aceste garanţii sunt asigurate din Bugetul de Stat.

Reprezentanţii Organizaţiei pentru Dezvoltarea IMM-urilor sdpun că intenţionează să atragă fonduri şi de la donatorii străini. În prezent, sunt garantate creditele luate de la patru bănci comerciale. Este vorba despre "Moldova-Agroindbank", "Fincombank", "Victoriabank" şi "Banca de Economii". Cea de a cincia bancă cu care se discută pentru garantarea creditelor este Moldincombank.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu