Întreprinderea Registru a prezentat noile plăcuţe de înmatriculare. Cum arată şi cât costă

Embed:

Întreprinderea de stat "Registru" a pus astăzi în circulație noi plăcuțe de înmatriculare pentru automobile. Acestea nu conțin indicativele denumirilor raioanelor, sunt cu 40 la sută mai scumpe şi mai securizate, graţie fontului german al literelor şi al cifrelor, care exclude posibilitatea falsificării. 

Stema a fost înlocuită cu imaginea drapelului de stat. Prețurile noilor plăcuţe de înmatriculare variază între 480 de lei și 19 mii de lei. Reprezentanţii întreprinderii "Registru" dau asigurări că noile plăcuţe corespund standardelor europene.

"Această plăcuţă este cu mult mai securizată, este o tehnologie nouă, avem un soft nou, 08:31 materia primă este cumpărată în valută de peste hotare şi această plăcuţă este vândută doar la costuri, nu este nici un adaos asupra plăcuţei", a spus  directorul general al ÎS "Registru", Serghei Răilean. 

Cei care vor numere speciale vor fi nevoiţi să plătească de două ori mai mult decât până acum.  
Un număr care conţine trei litere identice şi o singură cifră costă aproximativ 19 mii de lei
Cu aproximativ 1000 de lei mai puţin valorează plăcuţele de înmatriculare cu trei litere alese de şofer şi o singură cifră. În cazul în care literele sunt identice, iar numărul este alcătuit din două cifre, prima fiind zero, plăcuţele costă puţin peste 17 mii de lei.

Decizia autorităţilor a fost percepută în mod diferit de către şoferi:

"Drapelul Republicii Moldova dacă ar fi, ar fi foarte bine că doar se cunoaşte al cui este drapelul - este al Moldovei."

"Eu socot că n-are importanţă de unde este numărul: Ialoveni, Orhei. Sunt care trăiesc de zeci de ani în Chişinău dar are reşedinţa în Ialoveni, în Orhei. N-are importanţă, totul depinde de maniera şoferului de a merge."

"Cei care falsifică, le falsifică şi pe aceste noi, staţi fără griji. "

Plăcuțele vechi vor rămâne valabile până când șoferul mașinii va dori să le schimbe sau să reînregistreze automobilul.

AFLĂ toate detaliile şi preţurile noilor plăcuţe, accesând reportajul echipei AutoStrada

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu