Întreaga planetă, în aşteptarea startului Jocurilor Olimpice. DETALII despre ceremonia de deschidere de la Soci

Embed:

Întreaga planetă este în aşteptarea startului Jocurilor Olimpice de iarnă din Federaţia Rusă. Ceremonia de deschidere va avea loc în această seară pe stadionul Olimpic "Fişt" din Soci şi va dura aproximativ trei ore. Organizatorii promit unul dintre cele mai frumoase ceremonii de deschidere din istoria competiţiei.

În total, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice vor participa peste 2500 de actori şi dansatori. În deschiderea celei de-a 22-a ediţii a Olimpiadei, drapelul Rusiei va fi purtat de cosmonautul Valentina Tereşkova şi regizorul Nikita Mihalkov. Deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci, care va include şi prezentarea ţărilor participante, va avea loc în această seară, cu începere de la ora 18:14, ora Moldovei.

Totul se va încheia cu grandioase focuri de artificii şi aprinderea flacărării olimpice. Deşi nu s-a anunţat oficial cine va aprinde flacăra, presa din Rusia a scris că aceasta va fi Alina Kabaeva, presupusa iubită a preşedintelui Vladimir Putin.

Printre cei trei mii de sportivi care vor participa la Olimpiada de la Soci, cel mai în vârstă va fi mexicanul Hubertus von Hohenlohe. Acesta are 55 de ani. Rusul Albert Demcenko şi japonezul Noriaki Kasai sunt sportivii, care vor participa pentru a şaptea oară la Jocurile Olimpice de iarnă.

Pentru concurenţi s-au pregătit 98 complecte de medalii, cu 12 mai multe decât la ediţia precedentă de la Vancouver. Pentru Olimpiadă au fost acreditaţi aproximativ 13 mii de jurnalişti cu trei mii mai mult decât la Vancouver în 2010. Preţul maxim al unei camere de hotel de cinci stele la Jocurile Olimpice este 340 de euro.

În perioada Jocurilor Olimpice, bucătarii vor fi nevoiţi să pregătească 265 mii de litri de supă. Pe şantierele din Soci, pentru amenajarea locaţiilor pentru Olimpiadă, au lucrat aproximativ 60 de mii de muncitori.

Potrivit estimărilor organizatorilor, Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci vor fi urmărite de trei miliarde de telespectatori.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu