Între profesie şi pasiune: Un tâmplar din Capitală creează jucării-transformer

Embed:
Un bărbat din Capitală creează jucării multifuncţionale. Acestea sunt din lemn şi se transformă uşor. Inspiraţia i-a venit atunci când a devenit tată.

"După ce îl transfomăm în cort, scrânciobul îl scoatem. Şi mai nou l-am transformat şi în pom de Crăciun", a spus Igor Hâncu, tâmplar. 

Acesta este inginer şi tâmplar de meserie. Creaţiile sale i-au adus mai multe medalii şi diplome. Printre lucrările cu care se mândreşte se numără şi acest premergător, care se poate transforma în scaun de masă pentru bebeluşi.

Toate produsele sunt confecţionate din lemn de mesteacăn, adus din Belarus, iar vopseaua este ecologică.

Igor Hâncu s-a perfecţionat, după ce a mers la cursuri în Italia, în cadrul proiectului "Dezvoltarea Capacităţilor Antreprenoriale ale Diasporei".

"Cum era mânerul instalat ţi arăta destul de aiurea şi nu se potrivea. Asta era prototipul şi l-am modificat aşa. După aia şezutul era unul masiv, care urâţea cumva căluţul. Noi l-am micşorat", a mărturisit bărbatul.

În total, în cadrul proiectului, au fost instruiţi 40 de moldoveni. Participanţii au muncit anterior peste hotare şi au revenit acasă unde au pus pe roate afaceri sociale.

"Noi ne propunem ca acest know-how de care dispun moldovenii noştri în timpul aflării peste hotare, să le transferăm în ţara noastră şi să oferim servicii sociale calitative, pentru a crea locuri de muncă dezavantajate în baza afacerilor sociale", a afirmat un responsabil pentru proiect. 

Următoarele cursuri vor fi organizate anul acesta.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu