Într-un restaurant din Grecia, meniurile sunt scrise şi în limba română. Proprietarul îşi doreşte butoaie cu vinuri moldoveneşti (VIDEO)

Embed:

În acest restaurant meniul este scris şi în limba română, iar ciorba este specialitatea casei şi ocupă un loc de cinste printre cele mai alese bucate. Proprietarul restaurantului din Halkidiki este Nikos. El urmăreşte cu interes integrarea Moldovei în Uniunea Europeană şi pregăteşte butoaiele pentru vinurile moldoveneşti. Echipa Publika TV a beneficiat de unele informaţii din domeniul gastronomiei şi a aflat cât costă şi în ce constă specificul bucătăriei greceşti. 

Miranda şi Nikos Gyura au o afacere de familie. Restaurantul lor este unul din cele mai mari în vechiul oraş Ouranopolis. Soţia găteşte, iar soţul deserveşte clienţii. Bucatele sunt pe placul turiştilor.

"Este o garnitură de legume, ardei, ciuperci şi sos pregătit după o reţetă secretă. Clienţilor le place foarte mult", spune femeia.

Nikos se mândreşte cu o colecţia de vinuri impresionantă. 

"Am avut ocazia să vizitez cramele uriaşe din Moldova. Am văzut beciurile din Cricova. Îmi pare rău, dar în Grecia practic nu pot fi găsite vinuri moldoveneşti. Este o mare problemă", a declarat Nikos Gyura.

Directorul unei agenţii de turism afirmă că bucatele din Grecia sunt asemănătoare cu cele din Moldova, dar că sunt un pic deosebite.

"Dacă e să vorbim despre bucatele tradiţionale greceşti, atunci ele sunt foarte apropiate de bucatele noastre, dar în acelaşi timp sunt deosebite. În Grecia puteţi găsi aşa bucate ca Dzadzaki, componentele ei fiind: iaurt de capră, usturoi, castravete. Dacă vă place carnea de frigărui, tot aici găsiţi aşa-numitele Souflaki", menţionează Elena Sava.

Nicos şi alţi proprietari de restaurante din Grecia sunt siguri că deplasarea liberă a moldovenilor în spaţiul UE le va aduce mulţi clienţi care vor aprecia la justa valoarea serviciile şi preţurile de aici. De exemplu, un meniu pentru o persoană în restaurantul lui Nicos costă în jur de 15 - 20 de euro. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu