Într-o singură lună, cinci diplomați ruși au fost declarați "persona non grata" în Republica Moldova

Embed:

În luna mai a acestui an alți cinci diplomați ruşi au fost declaraţi persoana non grata pe teritoriul Republicii Moldova. Decizia a fost luată în baza unor informaţii primite de la serviciile secrete. 

Potrivit presei, printre diplomaţii ruşi, numiţi persona non grata pe teritoriul ţării noastră este Alexandr Grudin, ataşat militar al Ambasadei Rusiei la Chişinău.

Numele acestuia a devenit cunoscut după reţinerea deputatului Iurie Bolboceanu, învinuit de spionaj şi trădare de patrie. Potrivit procurorilor, Bolboceanu şi Grudin puneau la cale o conspiraţie. Un alt diplomat rus, care a fost declarat persoana non grata, este atașatul militar al Rusiei, Igor Dovbnea. În martie, acesta a participat alături de administrația separatistă din Transnistria la depuneri de flori la "Memorialul gloriei militare" de la Dubăsari. Atunci, Ministerul Apărării de la Chişinău a declarat că va lua măsurile de rigoare în acest caz.

Anterior presa de la Moscova mai scria că şi secretarul general al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău Rinat Anderjanov a fost expulzat. Numele lui Anderjanov a devenit cunoscut după ce în vara anului trecut, presa a scris că acesta conducea beat un automobil cu numere diplomatice. Acesta s-ar fi dat în spectacol, a pornit girofarul, iar la un moment dat a fost la un pas să lovească două persoane.  

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu