Într-o săptămână de licitaţii, statul a reuşit să câştige doar în jur de 20 de milioane de lei

Embed:

Într-o săptămână de licitaţii, statul a reuşit să câştige peste 20 de milioane de lei, iar pe parcursul întregului an, privatizările au adus Guvernului peste 90 de milioane de lei, cu peste 20 la sută din cât planifica să obţină.

Guvernul a scos la licitaţie, în această săptămână, 45 de pachete de acţiuni, 11 imobile nefinisate şi cota parte deţinută în două societăţi cu răspundere limitată. Dar a reuşit să vândă numai şase pachete de acţiuni şi cota parte într-un SRL, suplimentând Bugetul cu peste 20 de milioane de lei.

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei pentru Proprietăţi Publice, anul acesta, Guvernul a planificat să încaseze 430 de milioane de lei din privatizarea proprietăţii de stat. Însă, a reuşit să obţină până acum puţin peste 90 de milioane de lei, sau în jur de 20 de procente din ce şi-a planificat.

Pentru a treia oară în acest an, Guvernul urmează să liciteze cinematografele din oraşele Edineţ, Glodeni şi Ştefan-Vodă. Preţul de start variază între 1,5 milioane de lei şi peste 3 milioane de lei. Cei care vor achiziţiona aceste întreprinderi sunt obligaţi să investească 4-5 milioane de lei. Se caută cumpărători şi pentru uzina de aparate electrice "Vibropribor", la preţul de pornire de 170 de milioane de lei. Statul cere acum cu cinci milioane de lei mai puţin decât la licitaţia precedentă pentru uzina de bijuterii "Giuvaer". Mai ieftine sunt de asemenea întreprinderile de stat "Energoreparaţii", "Alco-N", precum şi avionul prezidenţial YAK-40.

loading...

Lasă un comentariu