Într-o localitate din raionul Făleşti vor avea loc alegeri locale repetate

Comisia Electorală Centrală a stabilit, pentru data de 8 martie 2020, votarea repetată în cadrul turului doi al alegerilor pentru funcția de primar al satului Călinești, raionul Fălești.

Potrivit comunicatului CEC, decizia vine în contextul în care, la 13 februarie curent, Curtea de apel Bălți a respins cererea Consiliului electoral Călinești, prin care s-a solicitat confirmarea legalității alegerilor locale generale, fiind infirmată legalitatea turului doi al alegerilor pentru funcția de primar al localității respective, desfășurat în data de 3 noiembrie 2019. Decizia respectivă a fost menținută în vigoare și de Curtea Supremă de Justiție, la 19 februarie 2020.

În acest context, Comisia a declarat nule rezultatele turului doi al alegerilor pentru funcția de primar al satului Călinești, raionul Fălești, desfășurat în data de 3 noiembrie 2019, iar votarea repetată se va realiza în baza acelorași liste electorale, cu antrenarea aceluiași organ electoral, fiind schimbată componența nominală a acestuia.

loading...

Lasă un comentariu