Intoxicație la un liceu privat din Capitală. Mai mulți elevi s-au adresat la medic

Embed:

Mai mulţi elevi de la un liceu privat din Capitală s-au adresat la doctor cu semne de intoxicaţie alimentară. Câţiva dintre aceştia au fost internaţi la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii.

Potrivit directorului interimar de la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor, Ela Malai, responsabilii din cadrul instituţiei au fost sesizaţi ieri după-amiază despre acest caz. Ea spune că primii elevi au ajuns la medic vinerea trecută, iar săptămâna aceasta cazurile s-ar fi înmulţit.

"Se prelevă probe şi se încearcă de a restabili, de a face toată cronologia evenimentelor care au avut loc din joia trecută. Se va stabili sursa, sursa poate fi atât umană, mâini murdare, suprafeţe murdare, cât şi alimente", a menţionat directorul interimar de la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor.

Asistenta medicală din cadrul instituţiei spune că aproximativ 20 de copii şi un profesor au acuzat simptome ale toxiinfecţie alimentară. Potrivit acesteia, trei elevi au fost spitalizaţi, iar la unul dintre ei a fost confirmat că este vorba despre intoxicaţie.

"A fost dintr-o clasă mai multe adresări anume cu simptome de intoxicaţie şi cu simptomele cardio respiratorii. Au fost toate analizele preluate de toate trei zile în care avem probe, aşteptăm deja rezultatele", a declarat Valentina Cambur, asistent medical.

În acest liceu sunt aproximativ 800 de elevi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu