Intoxicație în masă la o tabără din Odesa: 50 de copii din Republica Moldova au ajuns la spital

Embed:

52 de persoane, între care 50 de copii s-au intoxicat la o tabără din oraşul Sergheevca, regiunea Odessa, care aparţine Republicii Moldova. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, care a luat legătura cu autorităţile din Ucraina, e vorba de turişti veniţi din regiunile Kiev, Cernigov şi Harkov. Informaţiile anterioare, legate de prezenţa unor copii din ţara noastră nu se confirmă. Potrivit presei ucrainene, 32 de persoane au fost internate la Spitalul din orașul Belgorod-Dnevstrovsk, iar 14 au fost duse în secția boli infecțioase din spitalul regional Shabo. Toţi au fost diagnosticaţi cu gastro-entero-colită acută.

"Totul a început în data de 12 iulie, la ora 00:10. Atunci au fost efectuate primele apeluri. Starea de sănătate a pacienţilor este de gravitate medie şi uşoară. Viaţa nu le este în pericol", a declarat Iurii Maizlis, şef de direcţie la Consiliul local Belgorod-Dnestrovsk.

Autorităţile ucrainene s-au deplasat la faţa locului pentru a monitoriza situaţia şi a depista cauza otrăvirii.

"Scopul nostru este să asigurăm mâncare pentru copiii internaţi. De asemenea, trebuie să asigurăm medicamentele necesare. Acum calculăm suma exactă de care este nevoie", a spus Vadim Kesarciuc, viceprimar al orașului Belgorod-Dnestrovsk

Administraţia taberei a deschis o anchetă internă în cadrul căreia se prelevează probe.

Contactat telefonic, şeful Centrului Naţional de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, ne-a spus că nu ştie nimic. Copiii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 14 ani se odihneau în tabăra care aparţine Universității de Stat de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemiţeanu".

Într-un comunicat emis de autoritățile din Republica Moldova se arată că: "Cu referire la informațiile apărute în sursele mass-media privind intoxicarea a 46 de copii la o tabără de odihnă din Sergheevca, care aparține Republicii Moldova, Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică anunţă că organele competente ale Ucrainei au confirmat cazul de intoxicație alimentară, la un număr de 52 de persoane (2 maturi și 50 de copii). Rezultatele examinării epidemiologice preliminare au stabilit că aceştia au sosit la odihnă din regiunile Kiev, Chernihiv și Harkov ale Ucrainei. Prezența copiilor din Republica Moldova, la moment, se precizează."

În total, în tabără se odihneau 226 de copii. Poliţia locală a deschis un dosar penal în acest caz. Conducerea taberei este acuzată că a neglijat normele privind protecția vieții și sănătății copiilor.

Lasă un comentariu