INTOXICAŢIE ÎN MASĂ la Cimişlia: 21 copii, INTERNAŢI DE URGENŢĂ la spital

Embed:

Douăzeci şi unu de copii din satul Mihailovca, raionul Cimișlia, au ajuns la spital cu intoxicație alimentară, după ce au petrecut la ziua de naștere a unui coleg de clasă. Minorii, în vârstă de 11 ani, sunt internați la spitalul din Cimișlia. Patru dintre ei continuă să se afle în stare gravă, medie. 

Minorii au ajuns la spital ieri invocând dureri abdominale, greţuri şi febră înaltă:

"Eu mă simţeam foarte rău. Eu când am intrat aici nu ştiam nimic. Eu am căzut jos, nu ştiam unde mă aflu. Azi mă simt mai bine." 

Potrivit medicilor, chiar dacă intoxicaţia este una gravă, sănătatea copiilor este în afara pericolului.

"Patru copii au fost în stare gravă, destul de gravă. Au fost vreo câţiva în stare medie, gravă şi stare medie. Acum copii sunt stabilizaţi, primesc tratament şi sunt cu ameliorare", a precizat vice-directorul spitalului raional din Cimişlia, Ala Popuşoi. 

Copii susţin că marţi au mâncat tortă la ziua de naştere a unui dintre colegi. Mama care a pregătit torta spune că aceasta a fost pregătită din ingrediente proaspete, de casă:

"Tortul era pandişpan, aluatul a fort fiert la aburi timp de o oră. Apoi smântâna a fost bătută cu zahăr şi cu vanilie, iar deasupra tortei, din cremă am făcut figurine." 

Părinţii dau vina pe mâncarea care au primit-o copii la şcoală. Administraţia gimnaziului, însă neagă acuzaţiile şi susţine că alimentele care le-au consumat copii erau în stare proaspătă.

"Miercuri am repartizat plăcintă cu brânză şi suc la pachet. Toţi 97 de elevi au consumat, dar bănuiala cade că de ce anume în clasa aceasta s-a primit intoxicaţia, înseamnă că ei au servit altceva", a declarat Larisa Arhiri, directorul gimnaziului "Ştefan cel Mare" din satul Mihailovca.

Astăzi la şcoală au ajuns doar şase dintre cei 32 de copii care învaţă în această clasă. Administraţia şcolii susţine că a luat toate măsurile necesare pentru a evita orice focar de infecţie:

"Astăzi dimineaţă am venit, am aerisit clasa, am spălat podelele cu soluţii clorură de var, pentru că eu mă gândesc poate este o intoxicaţie, dar poate este o maladie infecţioasă."

PUBLIKA.MD aminteşte că recent, 16 persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat la o nuntă în satul Mândrești, raionul Telenești. printre persoanele care au avut nevoie de îngrijiri medicale ss-au numărat doi copii, dar şi mireasa.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu