INTOXICAȚIE ÎN MASĂ: Aproximativ 40 de adolescenți, la spital după ce au mâncat SHAORMA într-un restaurant

Aproximativ 40 de adolescenți au ajuns, miercuri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, după ce au consumat alimente în același local din oraș, scrie Mediafax. Medicii spun că este vorba despre o toxiinfecție alimentară și bănuiesc că totul a fost declanșat de maioneza din shaorma.
 
Potrivit lui Mihnea Hurmuzache, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, în doar câteva ore, miercuri, mai mulți tineri care au mâncat shaorma în același local din oraș au ajuns la spital, scrie Hotnews.ro.

"Aproximativ 40 de persoane, marea majoritate adolescenți, care s-au prezentat cu fenomene digestive însemnând diaree și vărsături, în urma consumului, probabil, al unor diverse alimente, împreună cu maioneză. Presupunem că alimentul incriminat este maioneza. Din fericire, cazurile semnalate până acum nu sunt grave, ci în limita medie a toxiinfecției alimentare. De obicei, în două-trei zile, pacienții se externează", a spus Hurmuzache.

Potrivit acestuia, au fost anunțați deja reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași, pentru a efectua un control la unitatea respectivă.
 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu