INTOXICAŢIE ÎN MASĂ. 25 de elevi din satul Talmaza au ajuns la spital

Embed:

25 de copii din satul Talmaza, raionul Ştefan Vodă au ajuns astăzi pe patul de spital, după ce s-au intoxicat în incinta gimnaziului din localitate. Anunţul a fost făcut de Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit responsabililor, sursa intoxicaţiei este un balon cu spray lacrimogen, adus la şcoală de un elev al clasei a VIII - a. Mai exact, recipientul, conţinutul căruia număra în jur de 150 de doze de utilizare, a fost deschis la etajul doi al instituţiei. Apoi a fost aruncat în WC-ul şcolii.

 "Cazul a avut loc la ora opt dimineaţa. Au folosit un spray lacrimogen de model Şoc care a fost adus de la domiciliu de către unul dintre minori", a precizat CORINA REPEŞCIUC, ofiţer de presă al Inspectoratului de Poliţie Ştefan Vodă. 

După câteva ore, 24 de copii au fost externaţi, iar o fată a rămas internată în cadrul Spitalului Raional Ştefan Vodă, dar din cauza altor patologii, susţin medicii. 

"Doar o singură a rămas cu alte patologii concomitente, care au coincis. Ceilalţi copii în stare bună au fost externaţi", a explicat ANATOLIE BALANEŢCHI, şeful Spitalului Raional Ştefan Vodă.

 

În 2017, un caz similar a avut loc în satul Negureni, raionul Teleneşti, unde 18 elevi şi o profesoară au ajuns la spital. Tot acum doi ani, în satul Visoca, raionul Soroca, cinci elevi şi două învâţătoare s-au intoxicat din aceeaşi cauză. 

loading...

Lasă un comentariu