Interviul difuzat de RT cu PRESUPUȘII SPIONI RUŞI, prilej de glume în online. Suspecţii, comparaţi cu Pinnochio

Embed:
Interviul difuzat de postul Russia Today, afiliat Kremlinului, cu cei doi presupuşi ofiţeri GRU acuzaţi de otrăvirea cu Noviciok stârneşte în continuare reacţii. Internetul este plin de mesaje ironice şi de fotografii amuzante după ce Alexandr Petrov și Ruslan Boșirov au declarat că nu sunt angajaţi ai serviciului militar de informaţii şi că se aflau în concediu în Marea Britanie.

Într-un mesaj pe Twitter, ministrul britanic de Externe a reamintit tuturor că ultima dată când militarii ruşi susţineau că erau în concediu a fost atunci când au invadat Ucraina. Demnitarul a postat o parte dintr-un articol BBC în care un istoric cita declaraţiile oficialilor de la Moscova din 2014. La vremea respectivă, Kremlinul susţinea că soldaţii ruşi arestaţi sau ucişi în estul Ucrainei ar fi fost patrioţi voluntari aflaţi în concediu şi nu militari în misiune.

Şi internauţii iau peste picior tentativele puerile ale propagandei ruse de a-i disculpa pe cei doi presupuşi ofiţeri GRU.

Un utilizator a postat harta localităţii Salisbury, unde se vede clar că locuinţa lui Serghei Skripal e în direcţia opusă catedralei. Altul cere primăriei să pună indicatoare pentru că turiştii ruşi nu nimeresc catedrala şi ajung la locuinţa lui Skripal.

Un internaut a comentat interviul difuzat de Russia Today cu o poză în care apare celebrul personaj Pinnochio.

O altă postare îl prezintă pe dictatorul nazist Adolf Hitler în faţa Turnului Eiffel din Paris, după ocuparea Franţei. Comentariul e simplu: Turism.

Pe numele lui Alexandr Petrov și al lui Ruslan Boșirov au fost emise mandate de arestare europene. Autorităţile britanice îi acuză pe cei 2 că au făcut parte dintr-o echipă de 6 persoane care au avut ca misiune organizarea atacului chimic din Salisbury.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu