Interviu lui Proca, o făcătură evidentă! Nicolae Negru demonstrează punct cu punct falsurile din acest interviu

Interviul de la Jurnal TV cu ucigaşul plătit Vitalie Proca este o făcătură. De această părere este editorialistul Nicolae Negru, care demonstrează punct cu punct falsurile din acest interviu în articolul său publicat în Ziarul Naţional.

Potrivit lui Negru, apar foarte multe întrebări atunci când analizezi la rece aceste mărturii ale killerului. Editorialistul susţine că "Proca a vorbit mai concret, mai în detalii, mai convingător în prima parte și mai puțin convingător, mai mult la general, mai mult "filozofând" despre vina celui care apasă pe trăgaci și a celui care plătește omorul, încercând să atingă niște coarde sensibile, lacrimogene (lipsa de bani, ghinionul profesional, bolile de care suferă ), mai mult bazându-se pe "deducții" decât pe date reale, în cea de a doua parte, când a "dezvăluit" implicarea lui Plahotniuc".

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV. Valeriu Halupa confirmă că Renato Usatîi a comandat omorul lui Gherman Gorbunţov

Nicolae Negru scrie că "sare în ochi faptul că, vorbind despre întâlnirea cu Plahotniuc, Proca nu a spus și nici nu a fost întrebat unde anume și în ce împrejurări s-a întâlnit cu el, menționând doar că era "în centru" (Chișinăului?). Nu s-a precizat dacă era într-un local public sau privat (la GBC sau hotelul Nobil, într-un bar, restaurant sau la sediul PD?), la ce oră sau în ce parte a zilei, cu bodyguarzii de față sau în lipsa lor – detalii care ar fi făcut declarația lui verificabilă și, prin urmare, mai credibilă".

"De ce reportera Jurnal TV nu s-a interesat de aceste detalii importante? Din lipsă de experiență, probabil. Dar trebuia să întrebe, căci spusele lui Proca ne prezintă un alt Plahotniuc, neglijent, riscând elementar, prostește, pe care nu îl recunoaștem în descrierea sa. De ce s-ar întâlni un deputat, vicepreședinte de Parlament, un personaj închis, hiperprudent, urmărit zi și noapte de presă, cu doi killeri, într-un local public? Din curiozitate? Nu este cu totul imposibil, dar se cer dovezi clare, care lipsesc în acest caz. Și nici măcar nu au fost solicitate. Înțeleg că interlopii se bucură în presa noastră de privilegiul unui credit sporit de încredere, dar nu nelimitat, totuși", scrie Negru. 

Mai mult decât atât, editorialistul menţionează că Proca, în descrierile sale despre Vlad Plahotniuc, foloseşte "expresii pe care am avut ocazia să le citesc pe undeva."

Straniu este faptul că reportera de la Jurnal TV nu îl întreabă pe killer despre relaţiile sale cu fugarul penal Renato Usatîi. Mai mult  decât atât, "şi Val Butnaru, vorbind din studio cu Renato Usatîi, după interviul cu Proca, nu s-a interesat dacă acești doi se cunosc", precizează Negru. 

"Nu se știe deocamdată cum au contribuit "autoritățile române" la obținerea acestui interviu, dar din prima întrebare se poate deduce că inițiativa a venit din partea lui Proca. Nu orice ucigaș din cele mai cunoscute închisori din România poate obține permisiunea acordării unui "interviu". Și Jurnal TV i-a îndreptățit încrederea, jucând în mod vizibil de partea lui și a lui Usatîi, acceptând (din motive nobile, firește) spusele lor ca adevăruri imuabile", mai scrie editorialistul Nicolae Negru. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu