INTERVIU EXCLUSIV! Un fost şef al SIS face dezvăluiri incredibile despre terorismul din Moldova (VIDEO)

Embed:

Un bărbat originar din Republica Moldova este membru al organizaţiei teroriste Statul Islamic. Această informaţie a fost neaşteptată pentru cetăţenii ţării noastre. În schimb, serviciile speciale, se pare, că nu au fost luate prin surprindere.

Încă în anii '90 ai secolului trecut, acestea au deconspirat în ţara noastră o structură, care se ocupa de pregătirea şi instruirea teroriştilor. Tot acest răstimp, materialele au fost secretizate.

PUBLIKA TV a reuşit să afle informaţii despre acel dosar. În continuare, urmăriţiu un interviu în exclusivitate cu fostul şef al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Valentin Dediu. 

Terorism în Moldova - sună cel puţin straniu. Dar încă în anii '90 ai secolului trecut, aici se antrenau intens radicalii curzi. Toţi membrii organizaţiei erau originari din Turcia.

Ani la rând, această informaţie se păstra în arhivele secrete. Dar şi acum, cei care au fost implicaţi în aceste investigaţii preferă să nu discute despre acest lucru.

Activitatea acestui tabere de instruire a insurgenţilor pe teritoriul Moldovei a fost monitorizată pe parcursul unui an de zile. Societatea noastră nici nu bănuia despre acest lucru la acea vreme.

Întâmplător sau ba, dar serviciile speciale din Moldova nu au reuşit atunci să-i reţină pe membrii acelei structuri. Există acum riscul ca această istorie să se repete?

Acum câteva zile, Serviciul de Informaţii şi Securitate au confirmat informaţia despre faptul, că un bărbat, originar din Republica Moldova, este membru al organizaţiei teroriste Statul Islamic.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu