INTERVIU EXCLUSIV la Prime TV. Ce spune ministrul Finanţelor despre pachetul de legi asumat de Guvern

Ţara noastră va avea de câștigat de pe urma deciziei Guvernului de a-şi asuma răspunderea pentru cele şapte legi convenite cu FMI. Iar informațiile precum că banii furați din sistemul bancar vor fi întorși de către cetățeni este o minciună cu caracter electoral.

Afirmațiile aparțin ministrului Finanțelor, Octavian Armașu și au fost făcute într-un interviu exclusiv pentru știrile Prime. 

"Asumarea acestui pachet de legi a fost foarte necesară, extrem de necesar aș zice eu, pentru deblocarea finanțării externe în primul rând, și în al doilea rând pentru a crea condiții pentru stabilitate în sistemul financiar-bancar. Deci, practic acest pachet de legi, pe lângă faptul că îndeplinește condiționalitățile impuse de Fondul Monetar Internațional, dă Băncii Naționale anumite instrumente ca să mențină băncile comerciale în condiții bune", a declarat Armaşu.

Întrebat despre declaraţiile făcute de unii politicieni, precum că Guvernul a pus pe spatele cetățenilor miliardul dispărut, ministrul finanţelor a spus că aceste declaraţii poartă o tentă electorală.

"Atunci când se enunță exact în felul acesta, eu privesc lucrul acesta ca o conotație curat electorală, dar de fapt ceea ce facem noi, noi am executat o garanție, o obligație asumată anterior. În schimb noi primim mult mai mult. Numai granturile, conform prognozei noastre pentru următorii ani vor depăși 2-2,5 miliarde anual", aprecizat ministrul Finanţelor.

Armaşu mai spune că până în prezent au fost recuperate peste 700 de milioane de lei:

"Dar, în cele trei bănci încă mai sunt active de circa un miliard şi jumătate, din câte am eu informaţii. Din câte cunosc eu compania Kroll continuă investigaţia şi a dat de urmele a circa şase sute milioane de lei. Totodată, şi persoanele care sunt puse sub acuzaţie acum , dispun şi ele de averi, şi de active".

Interviu integral, îl puteţi urmări în această seară, de la jurnalul de ştiri de la ora 21:00.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu