INTERVIU EXCLUSIV. Dacian Cioloş vorbeşte despre proiectele care vor schimba viitorul Moldovei

România ar putea ajuta Republica Moldova să se conecteze la reţeaua europeană de gaz, dacă politicienii de la Chişinău vor fi interesaţi de un astfel de proiect. Declaraţia a fost făcută, astăzi, de către premierul de la Bucureşti, Dacian Cioloş, în cadrul unui interviu, oferit în exclusivitate, pentru Prime TV

DORIN ŢURCANU, jurnalist PRIME TV: "România a oferit un credit preferențial Republicii Moldova în valoare de 150 de milioane de euro. Prima tranşă, în valoare de 60 de milioane de euro, a ajuns deja în țara noastră. De ce România este interesată să ajute Republica Moldova, inclusiv prin acordarea acestui împrumut preferențial?"

DACIAN CIOLOŞ, premierul României: "Republica Moldova este un partener special pentru România. Şi asta nu e de ieri sau de astăzi. Însă, ne dorim, într-un mod foarte pragmatic, stabilitate, prosperitate, dezvoltare în Republica Moldova. E interesul cetăţenilor Republicii Moldova, e şi interesul României. Pentru aceasta e nevoie de reforme. Republica Moldova a solicitat României acest împrumut. România a decis să îl acorde. Şi am vrut să folosim acest împrumut şi ca o pârghie, nu doar pentru a sprijini direct, prin acest împrumut dezvoltarea economică şi socială în Republica Moldova, dar şi pentru a recredibiliza procesul de reforme din Republica Moldova în raport cu instituţii financiare internaţionale..."

CITEŞTE INTERVIUL CU DACIAN CIOLOŞ, OFERIT ÎN EXCLUSIVITATE PE PRIME.MD

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu