INTERVIU EXCLUSIV cu Eduard Baghirov în Odessa: De ce şi cum a fugit din Moldova bloggerul rus VIDEO

Embed:

Bloggerul rus Eduard Baghirov, suspectat de implicare în evenimentele din 7 aprilie 2009, a declarat într-un interviu exclusiv pentru Publika TV că a fugit din Moldova din cauza guvernării şi a sistemului judecătoresc, care i-a încălcat toate drepturile. Interviul a fost acordat de blogger la Odessa, la câteva ore după ce a părăsit Moldova.

"Eu am mari dubii în privinţa competenţei instituţiilor de drept din Moldova. În principiu, prin plecarea mea şi prin încălcarea măsurii de arest, care mi-a fost aplicată, le-am făcut o mare favoare. Acum au posibilitatea să mă acuze de toate relele. Dar, eu nu pot lăsa aceşti oameni să îmi decidă soarta – în special domnii Zubco şi Lupu. Ei deja şi-au demonstrat capacităţile şi nu mai am încredere în ei. De aceea, am decis să plec la Moscova şi să trăiesc în linişte. Dacă ei vor avea nevoie de ajutor în cadrul anchetei, eu îl voi acorda. Dar nu mai vreau să stau la închisoare pentru ca alţii să se salveze pe contul meu", susţine bloggerul.

Baghirov spune că iubeşte Moldova, dar va păşi pe acest pământ atunci când situaţia politică se va schimba. "Eu voi merge în Moldova când aceste două persoane care şi-au pierdut simţul măsurii şi sunt nepedepsite, domnii Lupu şi Zubco, nu vor mai fi în funcţii. Mi–au fost încălcate toate drepturile. Ei mă ascundeau, nu mă lăsau să mă întâlnesc nici cu avocatul, nici cu reprezentanţii Ambasadei Rusiei la Chişinău.  Ignoră toate solicitările Ministerului de Externe de la Moscova. Se pare că, nu au nimic în cap", mai adaugă Baghirov.

De asemenea, bloggerul afirmă că prin arestarea sa, conducerea Procuraturii a dorit să găsească un "ţap ispăşitor" pentru a aplana scandalul. "Ei trebuiau să aplaneze acest scandal şi sigur îşi vor salva reputaţia cu ajutorul meu. Eu nu voi permite acest lucru. Procurori sunt mulţi, iar eu sunt unul", a punctează Baghirov.

Eduard Baghirov a fost arestat în iunie, fiind bănuit de organizarea evenimentelor din aprilie 2009. Timp de trei luni, bloggerul rus s-a aflat în detenţie preventivă, iar recent instanţa l-a pus sub arest la domiciliu, însă el a părăsit locuinţa. Baghirov a plecat la Moscova fiind ajutat de prieteni să treacă frontiera Moldovei prin zona transnistreană.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu