Interpreţi şi trupe muzicale cu renume vor evolua la festivalul Etno-Balcanic. VEZI ce surprize pregătesc organizatorii

Festivalul Etno-Balcanic, organizat în perioada 16-17 august, va aduce la Complexul Etno-Cultural VATRA interpreți și trupe de muzică etno și balcanică apreciate în întreaga Europă. Printre invitați se numără Subcarpați, Argatu și Fanfara Zece Prăjini din România.

Festivalul Etno-Balcanic îi va reuni pe consumatorii de muzică balcanică, dar și pe iubitorii de folclor autentic. Astfel, prima ediție a evenimentului va găzdui și formația Toporkestra din Kiev, care vine cu un program deosebit, dar și cu o colaborare inedită cu interpreta de muzică folk, din Moldova, Inna Bondari.

Tot în cadrul festivalului va evolua și trupa Burdon din Lviv, Ucraina, care s-a remarcat cu un repertoriu de melodii tradiționale, cântece rituale, balade vechi, dar și dansuri vesele specifice spațiului sud-est european.

Vizitatorii festivalului vor putea întinde și o horă pe ritmurile ansamblului folcloric "Dor Basarabean" din regiunea Ismail, Ucraina și ale Orchestrei Naționale de Fanfară din regiunea Cernăuți, Ucraina. 

Una din formațiile din Republica Moldova este orchestra Tharmis, condusă de Valentin Uzun, care va bucura publicul cu un recital de folclor și muzică balcanică.

La Festivalul Etno-Balcanic vor fi prezenți și reprezentanți ai minorităților naționale din Republica Moldova cu un program special de muzică și dans, iar ansamblurile și colectivele muzicale din toată țara vor expune folclorul și tradiția națională.

Prețul biletului pentru o zi este de 50 de lei și 80 de lei pentru două zile. Accesul publicului la festival se va permite, începând cu ora 11:00.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu