Interpol a refuzat cererea Moscovei împotriva lui Vlad Plahotniuc pe motiv că este POLITICĂ

Embed:

Interpol a refuzat să-l dea în căutare internațională pe președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, la solicitarea Rusiei. Instituţia a calificat această cerere drept una motivată politic. Informația a fost confirmată de către Fredolin Lecari, membru al Comitetului Executiv al Interpol.   

Potrivit lui, secretariatul general al organizaţiei le-a cerut tuturor statelor membre să nu dea curs solicitărilor venite din partea Kremlinului în  privința lui Vlad Plahotniuc, din motiv că instituţia nu poate interveni în disputele de natură politică.

În același timp, reprezentanţii Interpol Moldova au anunțat că organizaţia are în vizor și cazurile altor oficiali din țara noastră care sunt victime ale acțiunilor abuzive din partea autoritățile de la Moscova. Anterior, presa rusă a scris că pe numele Vlad Plahotniuc a fost iniţiat un dosar penal în care este învinuit de ură rasială, politică, ideologică și etnică și a fost anunțat în căutare internațională.

Potrivit jurnaliștilor de la zeppelin.md,  ancheta a fost deschisă după ce fugarul penal Renato Usatîi a depus o plângere la o judecătorie din Moscova. Primarul din Bălţi susține că Vlad Plahotniuc ar fi plătit un killer pentru a-l asasina.

Declarațiile acestuia au fost însă respinse de presupusul ucigaş,  care a menționat într-un interviu că în acea perioadă se afla în izolator, fiind reţinut pentru  jaf armat asupra unor incasatori de la Victoriabank.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu