"INTEROGATORIU" la şedinţa Consiliului Republican al PL. "De ce nu ai adus măcar un primar?"

Embed:

Partidul Liberal va lua decizia finală privind formarea coaliției parlamentare cu PLDM şi PDM la şedinţa Biroului Politic al formaţiunii. Declaraţia a fost făcută de liderul formaţiunii, Mihai Ghimpu, după şedinţa Consiliului Republican al PL. Tot la şedinţa de astăzi, liberalii au făcut bilanţul alegerilor locale.

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a menţionat că membrii Consiliului Republican susţin ideea creării unei majorități parlamentare, însă cu unele condiţii.

"Sunt pentru alianță, dar nu de dragul alianţei aşa că să piardă partidul în continuare, aşa cum a pierdut până acum şi cetăţenii la fel. Trebuie să ne asumăm cu adevărat răspunderea, să combatem corupţia, sărăcia şi să fie schimbări în domeniul justiţiei", a declarat liderul PL.

Mihai Ghimpu le-a cerut explicaţii preşedinţilor organizaţiilor teritoriale în legătură cu rezultatele slabe obţinute la alegerile locale.

"- Explică de ce nu ai adus măcar un primar în plus, dar ai pierdut unul? - A fost un vot de grup împotriva la candidatul nostru. Asta a fost unica explicaţie", a spus preşedintele organizaţiei teritoriale PL Anenii Noi, Sergiu Cuşnir.

"- Cum aşa de la şapte primari la zero? - Au fost falsificări. La Goteşti noi am pierdut cu 21 de voturi. Într-o secţie de votare s-a găsit 45 de buletine de vot cu ştampila pentru candidatul ales", a zis preşedintele organizaţiei teritoriale PL din Cantemir, Victor Culicovschi.

Mai mult, liderul organizaţiei teritoriale din Căuşeni, Iurie Turtureanu, a primit o avertizare din partea lui Mihai Ghimpu. Asta după ce liberalii din consiliul raional au făcut alianţă cu PCRM, împreună cu reprezentanţii PLDM, fapt ce contravine poziției oficiale a liberalilor.

În urma scrutinului local din acest an, liberalii au învins în 52 de localităţi, rezultat de două ori mai slab în comparaţie cu alegerile locale din 2011.

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu