Internetul, în topul surselor de informare ale moldovenilor

Internetul este în topul preferinţelor moldovenilor, atunci când vor să se informeze. Totodată, potrivit rezultatelor sondajului executat de către Centrul de Investigații Sociologice și Marketing "CBS-AXA", Internetul este şi o sursă de informare demnă de încredere, iar aproape 50 la sută dintre cei chestionaţi au spus că au acasă un computer conectat la reţea.  

Datele sondajului arată că 88,3 la sută dintre respondenţi aleg să se informeze de la TV. Radioul este sursă primă de informare pentru 29,9 la sută, iar pentru ştirile accesate pe Internet optează 28,6 la sută. Totodată, mai mulţi respondenţi se informează de la prieteni şi vecini (17,3%), decât din ziare (13,2%). 

Pe de altă parte, internetul este privit ca o sursă de informare demnă de încredere. Astfel, în informaţia difuzată de pe micile ecrane au încredere 67,1 la sută dintre respondenţi, iar în ştirile postate pe internet au încredere 11,3 la sută. În topul surselor de informare de încredere urmează familia (4,5), radioul (4,1), dar şi prietenii şi vecinii (3,1).

Totodată, 49,3 la sută dintre respondenţi au spus că au un computer, iar 49 la sută spun că dispun de conexiune la internet. 

Sondajul a fost realizat de Centrul de Investigații Sociologice și Marketing "CBS-AXA", în perioada 30 octombrie - 12 noiembrie 2012. Eșantionul a fost de 1.237 de respondenţi, iar marja de eroare este de +/-3 la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu