Internetul, afectat de o problemă globală în acest weekend. Care este MOTIVUL

Internetul este afectat de o problemă globală în acest weekend datorită unor schimbări de domenii începute de autoritățile americane. Mai ales site-urile cu sufixul .com vor fi afectate, fiind așteptate încărcări mai greoaie pe dispozitive sau chiar navigarea să pice temporar. Acest lucru se datorează modificării unor algoritmi de securitate, schimbare pe care organizația internațională care gestionează registrul global al domeniilor de internet o face după opt ani.

ICANN – Internet Corporation of Assigned Names and Numbers a anunțat, încă din septembrie 2018, că va pune în mișcare operațiunea de schimbare a cheii de criptare cu care sunt securizate domeniile de bază din internetul global pe 11 octombrie 2018 la ora 16. 00 UTC,  adică 12 septembrie 2018, ora 7.00 dimineața, în Moldova, arată startupcafe.ro.

Cel dintîi algoritm de criptare pentru domeniile de bază din internet, cum este domeniul .com, cel mai utilizat la nivel global, a fost implementat în 2010.

"Nu există nicio modalitate de a ne asigura în totalitate că fiecare operator de rețea va avea configurările corect rezolvate dar, dacă lucrurile merg așa cum era anticipat, ne așteptăm ca marea majoritate să aibă acces la domeniul de bază", au menţionat oficialii organizației.

Specialiștii ICANN au avertizat însă că unii utilizatori de Internet ar putea fi afectați dacă operatorii de rețea sau furnizorii lor de servicii de Internet (ISP) nu au pregătit aplicarea noilor măsuri de securitate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu