Internaţionalul chinez Wei Shihao, suspendat o lună de clubul său după comiterea unui fault dur

Internaţionalul chinez Wei Shihao a fost suspendat o lună de către clubul său, Guangzhou Evergrande, care ia în calcul şi o despărţire definitivă de jucător, în urma unui fault extrem de dur comis de atacant în timpul unui meci al echipei naţionale, scrie agerpres.ro.

Presa locală precizează că, în urma acestei suspendări, Wei va rata cel puţin patru parte din Superliga chineză, precum şi două meciuri din Liga Campionilor Asiei. În plus. Evergrande urmează să decidă după expirarea suspendării dacă va renunţa definitiv la serviciile fotbalistului în vârstă de 23 ani.

Incidentul care a dus la sancţionarea lui Wei Shihao s-a produs în cursul meciului cu selecţionata Uzbekistanului, din cadrul turneului Cupa Chinei. Fotbalistul chinez a avut o intrare dură din spate, împotriva uzbecului Otabek Şukurov, care a fost diagnosticat ulterior cu fractură de tibie.

În urma fazei respective, Wei a fost sancţionat de arbitru doar cu un cartonaş galben. După meci, acesta s-a deplasat la hotelul echipei Uzbekistanului şi i-a cerut scuze lui Şukurov, pe care l-a asigurat că nu şi-a imaginat că intrarea sa a putut ''produce o leziune atât de gravă".

Clubul Guangzhou Evergrande a considerat, însă, că scuzele nu sunt suficiente, iar jucătorul său merită o sancţiune mai severă. Într-un comunicat, gruparea chineză precizează că Wei Shihao "trebuie să reflecteze profund asupra acţiunilor sale", adăugând că studiază posibilitatea despărţirii de atacant, care a sosit la Evergrande la începutul acestui an, de la Beijing Guoan.

Această sancţiune este o nouă dovadă că autorităţile sportive şi cluburile doresc ca fotbalul din China, aflat în plină dezvoltare, să fie un sport curat.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu