Intermediarul lui Usatîi A FOST REŢINUT! A încercat să ia o mărturie falsă de la killerul Proca

Intermediarul lui Renato Usatîi a fost reținut după ce ar fi încercat să ia o mărturie falsă de la killerul Vitalie Proca în favoarea liderului Partidului Nostru, scrie deschide.md. Mai exact este vorba despre Valeriu Malarciuc, care urma contra unei sume impunătoare de bani, să obțină de la Proca o mărturie prin care ultimul să nege faptul că Usatîi l-a angajat pentru a-l lichida pe omul de afaceri, Gherman Gorbunțov și tot el să dea vină pe alte persoane.

Informaţia a fost confirmată şi de şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie, Gheorghe Cavcaliuc. 

Reținerea lui Malarciuc a fost efectuată în acest weekend de procurorii moldoveni împreună cu colaboratorii IGP.

CITEŞTE ŞI: Gherman Gorbunţov: "Usatîi vrea să-şi spele urmele". Ce a făcut liderul PN după arestul lui Proca

CITEŞTE ŞI: DOVADA că Gherman Gorbunţov s-a întâlnit cu anchetatorii moldoveni la Londra (FOTO)

Bărbatul ar fi intermediat obținerea mărturiilor false din partea criminalului Proca, în scopul salvării lui Renato Usatii de consecințele acuzațiilor care i se aduc în dosarul tentativei de asasinat a omului de afaceri Gherman Gorbunțov.

Acțiunea a avut loc în România, la locul de detenție a lui Proca, iar cel care a făcut operațiunea a revenit în Republica Moldova pentru a finaliza acțiunea.

Sursele deschide.md din cadrul anchetei spun că Valeriu Malarciuc și-a recunoscut fapta. Mai mult decât atât, anchetatorii dispun de interceptări ale convorbirilor lui cu Proca, deținut într-o închisoare din România, prin care se puneau la cale detaliile înscenării și suma de bani pe care Proca urma să o primească pentru aceste mărturii.

De asemenea, procurorii au identificat și alte persoane prin care Renato Usatîi ar fi pus la cale această înscenare.

Amintim că într-un interviu pentru bloggerul Veaceslav Balacci, omul de afaceri Gherman Gorbunţov a vorbit despre intermediarul lui Usatîi. Se pare că tot Gorbunțov este cel care a alertat autoritățile din mai multe state interesate de caz, despre aceasta înscenare.

Deschide.md menţionează că motivul pentru care s-a încercat înscenarea mărturiei mincinoase a lui Proca pare sa aibă la baza avansarea anchetei și respectiv - încercarea lui Renato Usatii de a se salva. De altfel, de mai bine de o luna liderului "Partidului Nostru" a plecat din țară și nu a mai revenit.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu