Interlopul Grigore Caramalac, alias "Bulgaru", anunţat în căutare internaţională

Embed:

Hoţul în lege Grigore Caramalac, alias "Bulgaru", a fost anunţat în căutare internaţională, după ce pe numele lui a fost emis un mandat de arestare pentru 30 de zile. Decizia a fost emisă de Judecătoria sectorului Centru din Capitală la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

"Prin ordonanţa procurorului general interimar a fost anulat transferul cauzei penale în Federaţia Rusă. Cauza penală a fost restabilită. Deci, în măsura posibilităţilor. Dumnealui este învinuit de un şir de infracţiuni comise la sfârşitul anilor 90 şi până-n 2001. Deci, infracţiuni de şantaj, tentativă de omor intenţionat şi acţiuni de banditism", a declarat procuror PCCOCS, Artur Sîrcu. 

Anchetatorii au reluat urmărirea penală în cadrul dosarului pe numele acestuia în baza mai multor capete de acuzare, inclusiv şantaj şi tentativă de omor.

Acum doi ani, cauza penală a ajuns ilegal în Rusia, iar instanțele din această țară l-au achitat pe Caramalac. Acum acesta se află în Rusia.

Andrei Pântea, care deținea funcţia de adjunct al procurorului general este acum cercetat în arest pentru depășirea atribuţiilor de serviciu, deoarece a transferat dosarul.

În Moldova, "Bulgaru" a fost pus sub acuzare pentru că în anii 90 a condus o grupare care ar fi comis o serie de omoruri, jafuri, estorcări de bani şi banditism.  

Presa a scris în repetate rânduri despre prietenia dintre Caramalac și Renato Usatâi, liderul formaţiunii "Partidul Nostru".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu