Interlop arestat pentru șantaj. Încasa taxe ilegale de la persoane ce aveau afaceri în domeniul transportului de pasageri la frontiera dintre Moldova și Ucraina

Promiteau protecţie pe bani. Este vorba despre membrii unui grup infracţional, care sub diferite pretexte, prin ameninţări şi şantaj, încasau taxe ilegale de la persoanele ce desfășurau afaceri în domeniul transportului de pasageri prin punctul de trecere a frontierei de stat dintre Republica Moldova și Ucraina, Otaci - Moghiliov-Podolischii".

Potrivit oamenilor legii, organizatorul grupului infracțional este un bărbat de origine daghestaneză, cu antecedente penale. Anterior, acesta a fost afiliat organizației criminale "Makena", condusă de către așa-numitul "hoț în lege", Vladimir Moscalciuc.

Suspectul a fost reținut în flagrant în municipiul Chișinău, în momentul primirii de la una dintre victime a unei tranșe din taxa impusă acesteia pentru protecție.

La demersul procurorilor, în privința învinuitului a fost aplicată măsura arestării preventive pe un termen de 30 zile. Bănuitul riscă de la 7 la 10 ani de închisoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu