Interesele politicienilor şi împotmolirea în Parlament a reformei propuse de Ministerul Economiei

Embed:

Atragerea capitalului privat în sectorul public este reforma propusă de ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, pentru crearea noilor locuri de muncă, dar şi pentru optimizarea administrării proprietăţii publice. Lazăr spune însă că proiectul s-a împotmolit în Parlament şi asta deoarece unii colegi de Alianţă s-au opus vehement acestei iniţiative. Declaraţia a fost făcută la Fabrika.

"Mizez foarte mult pe voinţa politică a colegilor din Parlament, fiindcă acolo am impresia că ne-am împotmolit. Şi cel mai interesant este că se opun atragerii capitalului privat în sectorul public colegii noştri care sunt mai de dreapta, decât Partidul Democrat", a menţionat ministrul.

Potrivit lui Valeriu Lazăr, un proiect în acest sens a fost trimis în Parlament anul trecut, însă adoptarea documentului este tergiversată.

"Stă din noiembrie anul trecut în Parlament, mai precis în Comisia economie, buget şi finanţe şi toţi aşteaptă momentul oportun din punct de vedere politic", a declarat Valeriu Lazăr.

Unii invitaţi afirmă că voinţa politcă, dacă există cu adevărat, este dictată doar de interese.

"Voinţa politică trebuie să fie în totaliate şi sistemică, dar nu voinţă politică generată de unele partide separat sau voinţa politică generată de unii miniştri", a menţionat fostul minitru al Economiei, Viorel Melnic.

Valeriu Lazăr a mai adăugat că una dintre reformele prioritare este ce a Educaţiei şi că acest an este unul decisiv pentru lansarea şi realizarea reformelor. Ministrul însă a precizat că reformele nu pot fi realizate fără susţinere politică.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu