Interesaţi de afaceri! 300 de tineri din nordul ţării au participat la traininguri organizate de AOAM

Tinerii din nordul ţării s-au arărat foarte interesaţi să înveţe cum să-şi dezvolte o afacere şi să beneficieze de finanţare.

Asta o dovedeşte prezenţa mare la training-urile organizate în cadrul Şcolii de Afaceri. Inițiativa aparține președintelui Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova, Vlad Plahotniuc.

Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Universitatea "Alecu Russo" din Bălți şi Agenția de Dezvoltare Regională Nord. 

Trei tineri din Bălţi au decis să-şi lanseze o afacere inovativă, după ce au fost instruiţi în cadrul unui training similar și au beneficiat de finanțare în cadrul unui proiect european.

Îşi propun să deschidă un salon pentru cei care vor să evadeze în lumea virtuală. 

Pasionații de mașini vor învăța cum să le asambleze, cei care nu au bani să călătorească vor putea admira cele mai frumoase atracții turistice, iar cei dornici de activitate fizică vor avea şansa chiar să facă sport cu ajutorul ochelarilor 3D. Pentru o oră de distracție vor plăti 60 de lei. 

Tinerii care au venit la Şcoala de Bussines spun că au idei de afaceri, dar nu știu cum să găsească bani pentru a le dezvolta. 

Trainerii au asigurat tinerii că există suficiente surse de finanţare a afacerilor.

"Odată ce au venit la acest curs, primul pas este făcut, resurse există. Ele doar trebuie identificate şi utilizate corect. Suficient de multe ca să-ţi iniţiezi o afacere", a spus trainerul Alexandru Panfili.

Numărul tinerilor interesaţi de afaceri a depăşit aşteptările organizatorilor. Urmau să vină 150, dar au participat aproximativ 300.

"Dacă la seminarul de ieri s-a vorbit despre cum să întemeiezi o afacere, despre cum să o dezvolţi şi cum să obţii succes, astăzi, vom vorbi despre cum să ai acces la finanţări nerambursabile, la granturi. Sfaturi practice şi utile despre cum să accesezi finanţările pe etape", a spus directorul executiv al  AOAM, Olesea Munteanu.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova, astfel de şcoli vor fi deschise în luna aprilie în centrul și sudul țării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu