INTERESANT! Cele mai frumoase tradiții de Crăciun din întreaga lumea

Ca în fiecare an, în luna decembrie, de Crăciun, oamenii par mai îngăduitori unii cu alții. În această perioadă magică, numeroase tradiții din toată lumea fac din acest sezon unul foarte special, scrie clickpentrufemei.ro.

Krampus, Austria
În Austria, o creatură demonică hoinărește pe străzile orașului, înfricoșând copiii, pedepsindu-i p cei răi – acesta nu este un scenariu de Halloween, ci opozantul Sfântului Nicolae, Krampus.

În tradiția austriacă, Sfântul Nicolae recompensează băieții și fetele cuminți, în timp ce Krampus face exact contrariul. În prima săptămână din decembrie, bărbații se îmbracă precum Krampus, înfricoșându-i pe cei mici.

Cină de Crăciun cu junk-food, Japonia
Pentru japonezi, Crăciunul nu are o așa de mare importanță. În afară de câteva tradiții, cum ar fi oferirea de cadouri, Crăciunul rămâne în mare parte o noutate în țară. Cu toate acestea, o nouă tradiție a apărut în ultimii ani – sărbătorirea Crăciunului cu fast-food.

"Ziua Lumânărilor mici", Columbia

"Ziua Lumânărilor mici" ("Día de las Velitas") marchează începutul sezonului de Crăciun în întreaga Columbie. În cinstea Fecioarei Maria, oamenii aprind lumânări și felinare din hârtie, pe care le țin la fereastră.

Semnificație și legende despre bradul de Crăciun

Fără curățenie în Ajun de Crăciun, Norvegia
Norvegienii țin cu strictețe ca în Ajun de Crăciun să nu măture în casă. Ba mai mult, măturele sunt ascunse, pentru ca spiritele necurate și vrăjitoarele să nu le fure.

Castravete murat, ascuns în bradul de Crăciun, Germania
Germanii obișnuiesc să ascundă în bradul de Crăciun un castravete murat – primul copil care îl descoperă dimineața primește un mic dar de la părinți.

Idei creative de decorațiuni de Crăciun

Fetele află dacă se mărită, Cehia
De Crăciun, fetele nemăritate din Cehia stau în dreptul unei uși și aruncă un pantof peste umăr. Dacă pantoful atinge tocul ușii, înseamnă că vor fi mirese în anul care vine.

Povestea lui Danny, în Africa de Sud
Copiilor din Africa de Sud li se spune povestea lui Danny, un băiețel supărat pe bunica sa care a mâncat prăjiturile păstrate pentru Moș Crăciun. Furios, el o ucide pe bunică, care, se spune că bântuie casele de Sărbători.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu