Interdicția de a părăsi țara, motiv de trecere clandestină a hotarului Moldo-Ucrainean

Un tânăr ucrainean, pe numele căruia autoritățile din Ucraina au aplicat interdicție, a încercat clandestin să ajungă în Republica Moldova, ca ulterior să-și continue călătoria în România. 
 
În jurul orei 00:30, operatorul sistemului fix cu termovizor a sesizat patrula Poliției de Frontieră, aflată în misiune de supraveghere, despre prezența unei persoane pe direcția Maiaki-Palanca. Operativ, polițiștii de frontieră au intervenit în regiunea unde a fost observată, fiind depistat un bărbat care s-a legitimat ca cetățean ucrainean, în vârstă de 28 de ani.
 
Întrebat care ar fi cauza trecerii ilegale a frontierei de stat, deși deținea asupra sa pașaportul valabil, tânărul a declarat că anterior a încercat să traverseze hotarul prin punctul de trecere din apropiere însă a aflat că pe numele său este aplicată interdicție de către autoritățile ucrainene. Ba mai mult, din relatările sale s-a aflat că urma să-și continue călătoria până în România, unde era așteptat de rude.
 
Persoana riscă o amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu