INTERCEPTARE: Serviciile speciale ruse încep eliminarea liderilor republicilor autoproclamate din Lugansk şi Doneţk (VIDEO)

Embed:

Serviciile de securitate ruse au început unele operațiuni de eliminare a conducătorilor "organizațiilor teroriste RPD şi RPL" (Republica Populară Doneţk şi Lugansk). Un mesaj în acest sens a fost interceptat de Serviciul de Securitate din Ucraina, scrie nr2.com.ua.

În materialul audio se pot auzi discuțiile unor militanți de rang înalt, ce confirmă că în rândurile separatiştilor s-au început "lucrări de curățare", pe care le efectuează serviciile speciale ale Rusiei. În conformitate cu cele spuse, s-au eliberat "licențe pentru a ucide" câţiva lideri ai "grupărilor criminale".

Din informaţiile Serviciului de Securitate al Ucrainei, în primul rând vor fi lichidaţi șapte lideri, care au suficientă informaţie despre furnizarea de arme din Rusia sau profită de statutul lor în mod excesiv.

Între timp, separatiştii proruşi din estul Ucrainei fac schimbări importante în conducerea de vârf. Alexandr Borodai a declarat că părăseşte funcţia de premier autoproclamat al aşa-numitei republici Doneţk. Fiind născut la Moscova, acesta va fi înlocuit de un localnic.

"Dacă vă mai amintiţi, eu sunt născut la Moscova. Eu cred că Republica Populară Doneţk trebuie condusă de către un om care este trup şi suflet din Donbass, care este cu adevărat din Doneţk. Un astfel de om este printre noi. El este aici. Vi-l prezint pe Alexandr Vladimirovici Zaharcenko", a declarat Borodai. 

Acesta a precizat că va deveni viceprim-ministru al republicii nerecunoscute Doneţk. Funcţia lui a fost preluată de Aleksandr Zaharcenko, un ucrainean apropiat de liderul militar al insurgenţilor proruşi, Igor Strelkov.

Unii analişti cred că mutarea vine pentru a face faţă acuzaţiilor despre influenţa Moscovei asupra separatiştilor. Alte voci însă afirmă că această schimbare poate aduce speranţa unor negocieri cu Kievul. Anterior, guvernul ucrainean a declarat cu nu va discuta cu cetăţeni străini, întrucât mulţi dintre liderii separatiştilor sunt ruşi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu