INTEGRITATE pusă la îndoială. Ion Ceban despre Andrei Năstase: Are legături cu oameni dubioşi

Embed:

Candidatul socialiştilor la funcţia de primar al Capitalei, Ion Ceban, are dubii privind integritatea oponentului său din Platforma DA. Ceban a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, că Andrei Năstase are legături cu diferiţi oameni dubioşi şi că sunt multe semne de întrebare care planează asupra finului oligarhului condamnat penal Victor Ţopa.

"O singură întrebare aş avea la Andrei Năstase. Cum a trecut testul de integritate la Maia Sandu? Dacă este totul în regulă? Ţinând cont despre acele lucruri pe care le cunoaştem, legătura cu diferiţi oameni dubioşi, şi multe alte lucruri", a spus Ion Ceban, candidatul socialiştilor la funcţia de primar.

Integritatea lui Andrei Năstase este pusă la îndoială şi de mai mulţi experţi şi analişti politici. Acum o săptămână, jurnalistul Nicolae Negru a spus că nu crede în intențiile nobile ale liderului Platformei DA.

El a scris într-un editorial pentru Ziarul Național că cel care anunță lupta împotriva oligarhiei este el însuşi o sculă oligarhică. De asemenea, fostul consilier al preşedintelui României, editorialistul Iulian Chifu, a scris recent într-un articol că decizia liderului PAS, Maia Sandu, de a-l susține pe finul oligarhului condamnat penal Victor Țopa la funcția de primar al Capitalei este un gest copilăresc și o lipsă de experiență politică.

La rândul său, jurnalistul Petru Bogatu a atins subiectul averii lui Năstase şi a scris despre faptul că din veniturile sale pe zero, împarte egal milioane de lei între mamă și soacră. Potrivit declaraţiei sale de avere, Andrei Năstase nu a câștigat, oficial, în ultimii doi ani niciun bănuţ. Totuşi, el a reuşit să-şi cumpere în 2017 un teren agricol. Lotul se adaugă celorlalte nouă pe care le deţine. Andrei Năstase, finul de cununie al oligarhului condamnat penal Victor Ţopa, mai are în proprietate 11 case.

El mai are o casă luxoasă în oraşul Bad Homburg din Germania, la 25 de kilometri de Frankfurt. Acolo locuieşte soţia şi cei trei copii ai săi. Liderul PPDA a evitat în repetate rânduri să ofere lămuriri cu privire la neclarităţile din declaraţia sa de avere. Politicianul susţine că, de fapt, unele proprietăţi indicate sunt nişte coteţe şi acareturi.

Nu doar legăturile dubioase, dar şi comportamentul lui Andrei Năstase lasă de dorit. În plină campanie electorală, candidatul DA la funcția de primar general al Capitalei s-a luat din nou de jurnaliști.

Angajaţii de la Ziarul Național sunt amenințați cu judecata de Andrei Năstase. El le cere să dezmintă ştirea despre un accident de la Bălți în care a fost implicată una dintre maşinile cu care merge des. Jurnalistul Vitalie Hadei a scris într-un articol că pretendentul la fotoliul de edil se încurcă în declarații şi că nu va dezminți nimic din ceea ce solicită Năstase. Mai mult, el califică acțiunea lui drept o intimidare la adresa Ziarului Național.

Nu este pentru prima dată când Andrei Năstase îi insultă și agresează pe jurnaliștii. Acesta de mai multe ori a avut un comportament ostil, mai ales când a fost întrebat de ce-i înjură pe reporteri, cum își întreține cele 11 case, dacă nu are niciun venit, sau de ce folosește prompterul în conferințele de presă. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu