Integrarea migranților moldoveni în societatea canadiană, discutată de şefa BRD cu diaspora din Ottawa

Integrarea migranților moldoveni în societatea canadiană, organizarea evenimentelor culturale la Ottawa, precum și posibilitățile de implicare ale diasporei în dezvoltarea Republicii Moldova. Sunt câteva dintre discuţiile pe care le-a avut șefa Biroului relații cu diaspora, Olga Coptu cu membrii diasporei din Ottawa, în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Canada. La discuții au participat și reprezentanții Ambasadei.

În cadrul întâlnirii s-a discutat şi despre evenimentul de constituire, la Montreal, a Consiliului Național al Diasporei din Canada, despre utilitatea acestei inițiative și consolidarea eforturilor tuturor asociațiilor în atingerea unor obiective de succes.

Participanții la discuții s-au arătat deschiși pentru a se implica în diverse proiecte comune, menționând că așteaptă deschiderea celor de acasă, fie autoritate publică locală, fie funcționari publici.

Totodată, conaționalii noștri din Canada au afirmat că sunt la curent cu situația actuală a Republicii Moldova şi urmăresc atent desfășurarea evenimentelor. Cetățenii moldoveni, prezenți la întrevedere, și-au exprimat aprecierea față de activitatea Biroului Relații cu Diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat și au venit cu propunerea de a continua inițiativa de expediere a "Abinuțelor" în diasporă.

"Odată ajunși în Canada, conaționalii noștri au posibilitatea să se recalifice sau să-și continue studiile în domeniu. Cetățenii Moldovei sunt apreciați de către autoritățile canadiene și încadrați în câmpul muncii", au afirmat reprezentanții diasporei.

Olga Coptu a reiterat faptul că BRD apreciază efortul asociațiilor din diasporă și susține inițiativa moldovenilor de a organiza peste hotare evenimente culturale, care permit menținerea tradițiilor, perpetuarea obiceiurilor și a limbii

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu